Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Espai d'Empreses > Us informem > Pacte per a les persones celíaques
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Pacte per a les persones celíaques

La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Celíacs promou un pacte de col·laboració que té per objectiu millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris.

Com a conseqüència d'aquest pacte, la Generalitat ha registrat un model d'etiqueta que permet identificar d'una manera gràfica si l'aliment és apte per a celíacs. En el cas que el producte sigui apte per a celíacs, s'ha d'utilitzar un dels dos distintius següents, en funció de l'espai i d'altres circumstàncies, és a dir, el símbol de l'espiga barrada o aquest mateix símbol acompanyat de la llegenda: "Apte per a celíacs":

et_celiacs(2)

Per a la utilització dels distintius del pacte, els productes han de tenir una quantitat de gluten igual o inferior a 20mg/kg, d'acord amb l'establert al nou Reglament d'execució (UE) 828/2014, de 30 de juliol, relatiu als requisits per a la transmissió d'informació a les persones consumidores sobre l'absència o la presència reduïda de gluten als aliments.

L'ús dels distintius pot anar acompanyat d'un cartell d'informació general amb el mateix contingut i símbols del pacte.

Les empreses signatàries posaran a disposició dels establiments comercials minoristes que venguin els seus productes aquest cartell d'informació general, a fi de millorar la informació envers les persones consumidores:

Diverses empreses de producció o distribució d'aliments ja han signat el conveni d'adhesió a aquest pacte, amb el qual es comprometen a incloure en els seus productes la informació esmentada:

Llista d'empreses que han signat el "Pacte per a les persones celíaques"

 

Jornada informativa i de divulgació professional sobre el Pacte. 3 d'octubre de 2016

 

© 2011 Agència Catalana del Consum